Ustvarimo reševalni PAS na avtocestah

O zavodu

Zavod Reševalni PAS

Ozaveščamo voznike in voznice, kako pravilno reagiramo ob prometnem zastoju na avtocestah!
Kot zdravstveni reševalec in prostovoljni gasilec sem se v preteklosti vse prevečkrat znašel na nujni vožnji in obstal v zastoju. Leta 2013 smo se tako z gasilci prebijali preko zastoja na hujšo prometno nesrečo in zaradi nepravilno formiranega zastoja se z vozilom nismo in nismo mogli prebiti, zato sem moral izstopiti iz gasilskega vozila in peš utirati pot le temu, kasneje se mi je pridružil še Matej in na kraj dogodka sva prišla že popolnoma izmučena in, za gasilsko delo, neuporabna. Ker sem človek, ki ve, da se probleme lahko reši, sem se lotil intenzivnega ozaveščanja voznikov in voznic, najprej preko socialnih omrežji, kasneje preko DARSa, ki je na mojo pobudo natisnil prek 50 transparentov, več tisoč letakov. Leta 2015 sem prvič organiziral tudi preventivno akcijo, ki smo jo s pomočjo Agencije za varnost prometa, DARSa, Policije, NMP Logatec, PGD Dolnji Logatec in inštruktorja varne vožnje AMZS g. Braneta Legana izpeljali na počivališču Lom, kjer smo potnikom delili brezplačno vodo in letake ter jim še z besedo razlagali kako, predvsem pa ZAKAJ se je potrebno razvrstiti v primeru zastoja. Redno se pojavljamo na cesti s popolnoma polepljenim Fiat Tipom, v medijih, sodelujemo na preventivnih dogodkih, predavamo različno organiziranim skupinam, dijakom, delimo brezplačne nalepke, ki smo jih do danes razposlali preko 30.000 in še in še... In obljubljamo, da se ne ustavimo vse dokler ne bo prav vsak voznik reagiral pravilno, ne glede na vzrok za zastoj! Ustanovitelj Zavoda Reševalni pas sem Anže Albreht, seveda pa brez prostovoljcev, prijateljev ter podpornikov akcije, le tega ne bi bilo. Zdaj pa gremo na cesto...
Anže Albreht  /  Idejni oče projekta

Razdelili smo že 30.000+ brezplačnih nalepk

Prostovoljnih ur

0+

Ozaveščali in predavali

0x+

Ozavestili voznike in voznice

0... žal ne še vseh

Na facebooku nas sledi

0+

Kaj počnemo?

  • Ozaveščanje
  • Izobraževanje
  • Organizacija
  • Kdo je Anže Albreht?

Ozaveščamo voznike in voznice

  • pošiljamo brezplačne nalepke, ki nam jih podari DARS
  • ozaveščamo na dogodkih, kamor nas povabite
  • sodelujemo tako z DARSom, AVP, Policijo, gasilci
  • predavamo različno organiziranim skupinam (vozniki, dijaki, gasilci, krajevne skupnosti, občine)
  • redno objavljamo posnetke in fotografije iz intervencijskih in civilnih vozil s terena
… in na sploh se na vse pretege trudimo, da se tudi ti zaveš, da lahko hitimo na pomoč tvojemu bližnjemu in nekomu lahko s pravilnim premikom vozila REŠIŠ ŽIVLJENJE.

Organiziramo izobraževanja in usposabljanja

Nudimo predavanja na temo reševalnega pasu. Predstavitev temelji predvsem na slikovnem in video materialu, ki slušatelja prisili, da se zave, da se nesreče in druga nujna stanja dogajajo zdaj in tukaj ter da nihče ni imun na nesrečo. Predavanja izvajamo vsem skupinam voznic in voznikov ter tistim, ki to še bodo, kjerkoli v Sloveniji.

Organiziramo dogodke, izobraževanja, srečanja na temo varnosti

Zavod je enoosebni, ustanovljen predvsem zato, da lažje organzira povezovanje odgovornih inštitucij v Republiki Sloveniji ter prostovoljcev in voznikov. Je neprofitna organizacija in vso finančno podporo, ki jo bo prejel bo porabil v namen ozaveščanja. Financira se predvsem od donacij, prostovoljnih prispevkov, sponzorstev, javnih razpisov za nepovratna finančna sredstva.

Anže Albreht, Zavod reševalni pas

Rojen je v znamenju škorpijona leta 1985 v Ljubljani, že tri dni po rojstvu pa so ga pripeljali v Logatec, kjer ostaja še danes. S partnerico Metko skrbita za dva navihančka, ki pa že kažeta zanimanje za gasilstvo in prvo pomoč. Anže je prostovoljni gasilec, vse od leta 1994 je član PGD Dolnji Logatec, od leta 2001 deluje v operativni enoti, ki posreduje tudi do 100x letno, kar četrtina intervencij pa je prometnih nesreč. Srednjo zdravstveno šolo je zaključil v Ljubljani in se še istega leta zaposlil v zasebni reševalni službi, po končanem pripravništvu pa na Reševalni postaji Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, leta 2013 pa na Reševalni postaji Logatec. Anže je s srcem, dušo in časom predan akciji Reševalni pas, za kar je nagrajen s Posebnim priznanjem za pomemben prispevek k prometni varnost s strani Agencije RS za varnost prometna, Civilna zaščita RS mu je poklonila bronasti znak CZ, poslušalci Radia 94 so ga izglasovali za prejemnika naziva “Dejanje leta 2017,” bil je tudi prejemnik naziva “Ime tedna na Valu 202,” župan Občine Logatec, g. Berto Menard, pa mu je poklonil posebno zahvalo za prispevek in sodelovanje pri spremembi Zakona o cestnem prometu.
Zavod Reševalni pas

ISKRENA HVALA

vsem, ki tako ali drugače podpirate, ustvarjate in širite zgodbo o življenjskem pomenu reševalnega pasu na cestah, skupaj smo dosegli veliko in še več bomo!
  Pridruži se